toggle navigation

Edelsteentherapie

Edelsteen

Het dragen van edelstenen tegen geestelijke of lichamelijke klachten is al een zeer oude therapie. Vele natuurvolken wisten al heel vroeg dat stenen geneeskrachtige invloed uitoefenen op het denken en voelen. Maar ze gebruikten de stenen ook als amuletten om negatieve invloeden tegen te gaan. Door de hele geschiedenis heen en bij veel verschillende volkeren is deze kennis altijd van groot belang gebleven.

De edelstenen hebben dus hun eigen specifieke trilling, kleur en grondstof. Die belangrijk zijn bij het afgeven aan het energiesysteem van mensen.

Hoe draag je de edelstenen?

Het beste resultaat krijg je altijd door het dragen op de blote huid, onder de kleren. Liefst zo dicht mogelijk bij de plek waar de edelsteen uitwerking moet hebben. Als dat niet mogelijk is, dan kan de edelsteen het beste aan een kettinkje om je hals worden gedragen. Maar een koordje of lintje is ook uitstekend geschikt, of aan een veiligheidsspeld in de onderkleren of in een linnen, katoenen of zijden zakje genaaid.

Er is een uitzondering bij deze mogelijkheden. Dat is bij de magnetiet. Een edelsteen waarbij het heel belangrijk is dat hij op de plaats gedragen wordt waar de pijn het sterkst gevoeld wordt. Plak hem met katoenen pleister (leukoplast) vast, dat geeft het beste resultaat. Bevestigen met een veiligheidsspeld aan de kleding op de pijnplek is ook mogelijk.