toggle navigation

Wat is Touch for Health?

Touch for Health

Touch for Health is een techniek waarmee je jezelf en anderen in balans kunt brengen. Het is een combinatie van spiertesten en correctiemethoden. Met deze spiertesten vraag je a.h.w. aan het lichaam wat het nodig heeft en d.m.v. de correcties kan dit dan daadwerkelijk aan het lichaam gegeven worden. Touch for Health maakt gebruik van bepaalde reflexpunten, ontdekt in het Westen en correctietechnieken uit de acupunctuur en acupressuur afkomstig uit de Chinese geneeskunde.

Wat doet Touch for Health?

Het doel van touch for health is het bereiken van een fysiek, mentaal en spiritueel evenwicht.

  • Touch for Health brengt en houdt het lichaam in optimale conditie.
  • Touch for Health (her)activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam.
  • Touch for Health werkt spier- en energieversterkend.

Met Touch for Health activeer je het zelfhelende vermogen en dus de gezondheid van je lichaam. Dat maakt dat je Touch for Health bij alle soorten klachten kunt inzetten. Van spijsverteringsproblemen tot longklachten, van eczeem tot slapeloosheid en van rugpijn tot hoofdpijn. Je lijf neemt het zelf weer over, waardoor klachten minder kunnen worden of zelfs verdwijnen.

Waar komt Touch for Health vandaan?

Touch for Health is afgeleid van de Applied Kinesiology. Deze kinesiologie methode heeft zich in de jaren zestig van de vorige eeuw in Amerika ontwikkeld vanuit chiropraxie van Dr. George Goodheart.

Dr. John F. Thie vond dat deze krachtige technieken niet alleen voorbehouden moesten zijn aan professionals maar ook bekend moesten zijn bij het grote publiek. Hij bedacht een praktisch systeem dat door alle mensen gebruikt kan worden en noemde het Touch for Health.